Zoeksuggesties

ProMinent elektrolyse-installatie produceert desinfectiemiddel tegen COVID-19

Maart 2020

De effectieve desinfectie van oppervlakken speelt bij het indammen van het coronavirus een centrale rol. Met onze elektrolyse-installaties kan direct ter plaatse een zeer effectief desinfectiemiddel geproduceerd worden. De Noord-Italiaanse Civiele Bescherming profiteert hier al van.

De Italiaanse Civiele Bescherming in Piemont ontvangt ondersteuning bij de indamming van de verspreiding van COVID-19:
ProMinent Italiana S.r.l. doneert aan de gemeente Chieri in de provincie Turijn twee elektrolyse-installaties. Deze produceren ter plaatse een effectief desinfectiemiddel. Hiermee kunnen alle harde oppervlaktes, zoals trapleuningen, deurkrukken, nachtkastjes, vloeren en wanden betrouwbaar gedesinfecteerd worden.

Na de explosieve uitbraak van het coronavirus in Noord-Italië handelde ProMinent direct en nam contact op met verschillende aanspreekpunten van de Civiele Bescherming (bv. in Bozen, Turijn...). Om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, is het belangrijk om oppervlakken in gebouwen en voertuigen effectief te desinfecteren.

Middelen met een effectieve werking zijn gebaseerd op ethanol, waterstofperoxide of natriumhypochloriet. Zowel de WHO als het EDEC (European Center for Disease Prevention and Control) adviseren chloor als geschikt desinfectiemiddel. Als deze werkzame stoffen in de juiste concentratie worden toegepast, verminderen ze het aantal besmettelijke coronavirussen in zeer korte tijd met vier zogenaamde log-niveaus. Dat betekent dat het aantal kiemen met 99,99% afneemt.

Hier komen de installaties van ProMinent aan bod: hiermee kan direct ter plaatse het zeer effectief desinfectiemiddel natriumhypochloriet geproduceerd worden. Men heeft slechts zout, water en stroom nodig. Het bijzondere eraan is de zeer geringe concentratie die al desinfecterend werkt. Twee elektrolyse-installaties van het type CHLORINSITU® IIa worden de komende dagen geleverd. De installatie en inbedrijfstelling ter plaatse wordt uitgevoerd door medewerkers van ProMinent Italiana S.r.l.

„Met name in Noord-Italië, ons hoog-risicogebied, wordt het desinfectiemiddel schaars“ licht Ing. Massimo Calabrò, Managing Director, ProMinent Italiana S.r.l. toe en vervolgt: “en desinfectie is momenteel, naast het vermijden van sociale contacten, de enige maatregel om het virus in te dammen. Dat geldt vooral voor alle oppervlakken waarop het coronavirus volgens experts tot 6 dagen zich kan uitbreiden en infectieus blijft. Dit kan verhinderd worden door de oppervlakken met desinfectiemiddel te behandelen, bijvoorbeeld door ze met een desinfecterende oplossing af te nemen. Hiervoor zijn grote hoeveelheden desinfectiemiddel nodig, die met de compacte elektrolyse-installaties ter plaatse geproduceerd kunnen worden. In vergelijking tot andere procedures worden geen gevaarlijke chemicaliën benodigd. Zout, water en elektrische energie zijn voldoende.” aldus Calabrò en vult aan: “De desinfecterende oplossing kan direct gebruikt worden en zorgt voor virusvrije oppervlakken. Wij hopen dat wij zo een bijdrage leveren aan de succesvolle indamming van de verspreiding van COVID-19.”

Meer informatie over onze elektrolyse-installatie CHLORINSITU® IIa vindt u hier.

Neem contact met ons op

John van der Westen

Directeur, ProMinent Verder B.V.

»Mijn team en ik staan op ieder moment voor u klaar. Stuur ons gerust uw aanvraag.«

+31 30 677 92 80  Stel uw vraag   

Nieuws en evenementen

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren