Zoeksuggesties

Lagedrukdoseerpompen nu geschikt voor gevoelige toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie

Mei 2023

De lagedrukdoseerpompen van ProMinent kunnen in direct contact met voedingsmiddelen worden gebruikt. De constructie en gebruikte materialen voldoen allemaal aan de Europese Voedselverordening 1935/2004.

Hygiënische dosering in de voedingsmiddelenindustrie

Lagedrukdoseerpompen nu geschikt voor gevoelige toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie

De lagedrukdoseerpompen van ProMinent kunnen in direct contact met voedingsmiddelen worden gebruikt. De constructie en gebruikte materialen voldoen allemaal aan de Europese Voedselverordening 1935/2004.

Als toonaangevende leverancier op het gebied van doseertechnologie en waterbehandeling, hecht ProMinent grote waarde aan de kwaliteit en veiligheid van zijn producten. Een pompconstructie volgens de strenge eisen van de EU-voedselverordening 1935/2004 biedt klanten uit de voedingsmiddelenindustrie de zekerheid dat de doseerpompen voldoen aan de eisen voor gevoelig gebruik in toepassingen die dicht bij voedingsmiddelen liggen.

De geschiktheid voor voedingsmiddelen strekt zich uit over verschillende pomptypes, waaronder membraanpompen met een doseercapaciteit van 1 ml/u tot 1000 l/u, zoals de beta , gamma/ X , gamma/ XL en sigma . Ook de slangenpompen met een doseercapaciteit tussen 10 ml/u en 410 l/u zijn geschikt, zoals de DULCOFLEX DFXa en DULCOFLEX DFYa .

Hygiënisch doseren met het Hygienic Design

Met name de motoraangedreven doseerpomp sigma Hygienic , ontworpen in Hygienic Design, verdient speciale aandacht. Dit betekent dat alle componenten van deze pomp voldoen aan de geldende richtlijnen en normen voor gebruik in hygiënisch gevoelige productiegebieden. Dit is inclusief de Europese richtlijnen voor machines die in contact komen met voedingsmiddelen. De eenvoudige constructie en de gladde, bijna naadloze en dode ruimte-geoptimaliseerde oppervlaktes van de doseereenheid vormen de basis voor het Hygienic Design. Dit maakt eenvoudige CIP-reiniging en snelle demontage mogelijk.

Dankzij deze extra optie kunnen voedingsmiddelenproducenten media in toepassingen dicht bij voedingsmiddelen veilig en hygiënisch doseren.

ProMinent lagedruk doseerpompen

Passende producten

Universeel toepasbare magneetdoseerpomp voor het doseren van vloeibare media bij de waterbehandeling en bij chemische processen: Magneet-membraandoseerpomp beta. Voordelig, tegen overbelasting beveiligd, aanpasbaar aan de aanwezige signaalgevers.

meer weten

Maak kennis met een doseerpomp die op het punt van productiviteit, betrouwbaarheid en efficiency nieuwe maatstaven zet.

meer weten

De gamma/ XL is een intelligente, in netwerken opneembare, magneet-membraandoseerpomp, die op het punt van productiviteit, betrouwbaarheid en kostenefficiëntie nieuwe maatstaven zet.

meer weten

De sigma-membraandoseerpompen in de uitvoering Hygienic Design, zijn optimaal vormgegeven voor zo min mogelijk dode hoeken, waar mogelijk naadloos en met gladde oppervlakken waar deze in contact komen met het medium, eenvoudig en flexibel inzetbaar in toepassingen waarin optimale hygiëne vereist wordt.

meer weten

DULCOFLEX DFXa doseert uitgassende, viskeuze, schurende of schuifgevoelige media en stelt nieuwe normen in de dosering. Een lineaire en herhaalbare dosering (± 1%) is met deze slangenpomp onder alle procesomstandigheden gegarandeerd. De slang is eenvoudig te vervangen.

meer weten

De ventielloze slangendoseerpomp DULCO flex Control - DFYa garandeert nauwkeurige, lineaire en herhaalbare dosering onder alle procesomstandigheden. De pomp doseert probleemloos uitgassende, viskeuze, deeltjes bevattende of schuifgevoelige media - Zo stelt ProMinent met zijn slangenpompen nieuwe normen in de dosering.

meer weten

Neem contact met ons op

John van der Westen

Directeur, ProMinent Verder B.V.

»Mijn team en ik staan op ieder moment voor u klaar. Stuur ons gerust uw aanvraag.«

+31 30 677 92 80  Aanvraag versturen   

Nieuws en evenementen

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren