Zoeksuggesties

Moderne besturingstechniek voor woning en zwembad

Geheel volgens het motto “het is nergens beter dan thuis” liet een Zwitsers echtpaar voor de bouw van hun nieuwe woning direct een zwembad in de tuin meenemen in de planning. Het slimme daarbij: de zwembadbesturing DULCOMARIN® II is gekoppeld aan de woningautomatisering en kan heel gebruiksvriendelijk via de tablet worden bediend.

Gebouwd op een helling? Opnemen in netwerk? Allemaal mogelijk!

In plaats van lange uren door te brengen in het vliegtuig om met veel andere mensen het hotelzwembad te delen, kun je evengoed thuis tot rust komen. Zo dacht het Zwitserse echtpaar er ook over en dus besloten ze bij de bouw van hun nieuwe woning spijkers met koppen te slaan: een mooie tuin met een zwembad moest het worden, geheel passend bij het moderne design van hun woning. De technische uitrusting moest onopvallend in de omgeving worden verwerkt en gebruiksvriendelijk centraal kunnen worden aangestuurd. Samen met de architect en de ingeschakeld aannemer stortten de eigenaren zich op de realisatie van hun nieuwe zwembad. Een knelpunt in dit alles was de ligging van het perceel in het Zürcher Oberland. Daarom werd als eerste gezorgd voor een hellingbeveiliging en werd een tuinontwerp opgesteld; vervolgens begon het installeren van het stijlvolle roestvaststalen bassin.

Parameters

  • Roestvaststalen bassin (9,80 x 3,60 x 1,50 m) geïntegreerd in het privéterrein op een helling
  • Integratie van de zwembadbesturing in de woningautomatisering
  • Centrale aansturing van alle waterattracties en regeling van de waterkwaliteit via een tablet

De nieuwste techniek voor schoon zwembadwater

Het geïnstalleerde roestvaststalen bassin in de afmetingen 9,80 x 3,60 x 1,50 meter is een stijlvol alternatief voor de conventionele bassins uit polyester. Met behulp van een kraan werd het bassin in één stuk in de bouwput gezet. In de zomer van 2017 werden door het gerenommeerde bedrijf Woodtil Schwimmbadtechnik GmbH uit Wetzikon, binnen 14 dagen, ook alle benodigde componenten voor de bereiding en desinfectie van het zwembadwater geïnstalleerd. Voor de meet- en regeltechniek vertrouwen de specialisten van Woodtil sinds jaar en dag op de ultramoderne apparaten van ProMinent Dosiertechnik AG. Voor dit project werd een voorgemonteerd doseersysteem van het type DULCODOS® Pool met een geïntegreerd meet- en regelapparaat DULCOMARIN® II gebruikt, voorzien van een slangpomp DULCO® flex DF2a voor het nauwkeurig doseren van het desinfectiemiddel, en een compacte DULCOMETER® voor de wateranalyse. Al deze componenten werden via een CAN-bus met elkaar verbonden. De DULCOMARIN® II communiceert vervolgens met de woningautomatisering.

Ultieme ontspanning in het eigen huis

De huiseigenaars zijn meer dan tevreden: De componenten voor de waterbereiding zijn ondergebracht in een afzonderlijke machineruimte, nergens zijn kabels zichtbaar en elke mogelijke bedrijfsstatus wordt duidelijk weergegeven op een tablet. De tegenstroominstallatie, de verlichting, de bubbelzitbank, de zwembadafdekking en alle hygiëneparameters voor het zwembadwater; alle worden ze centraal gecontroleerd en aangestuurd. Met de EcoMode van het DULCOMARIN® II-meet- en regelapparaat en de automatische verlaging van het voor de circulatie gebruikte vermogen buiten de gebruikstijden wordt energie bespaard, waardoor de gebruikskosten worden verlaagd. Als geheel werd hier zo een zowel uit economisch als uit ecologisch oogpunt overtuigende oplossing neergezet, die bovendien stijlvol en technisch volkomen bij de tijd is. Ontspannen en fit blijven in het eigen zwembad – de Zwitsers kunnen dat!

  • Harmonische integratie van het roestvaststalen bassin in het domein
  • Betrouwbare bereiding en desinfectie van zwembadwater
  • Alle componenten ondergebracht in een afzonderlijke machineruimte
  • Gebruiksvriendelijke, centrale aansturing van meerdere waterattracties via de woningautomatisering en koppelingen met apps
  • Overzichtelijke weergave en eenvoudig controle van de hygiëneparameters via een tablet
  • Energiebesparing dankzij het slimme meet- en regelapparaat DULCOMARIN® II

Gebruikte producten - Moderne besturingstechniek voor woning en zwembad

Neem contact met ons op

John van der Westen

Directeur, ProMinent Verder B.V.

»Mijn team en ik staan op ieder moment voor u klaar. Stuur ons gerust uw aanvraag.«

+31 30 677 92 80  Aanvraag versturen   

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren