Zoeksuggesties

Van heet naar koud – geregelde flessenkoeling

De consument moet erop kunnen vertrouwen dat zijn fles vruchtensap altijd lekker vers is. De hygiëne van de fles is bij het bottelen daarom cruciaal. Een van de grootste Chinese levensmiddelenproducenten kiest voor meet- en regeltechniek van ProMinent.

Waterparameters betrouwbaar controleren

Uni-President Enterprises Corp. is de grootste Chinese producent van vruchtensap en is gevestigd in de zeehavenstad Tainan, de op vier na grootste stad van Taiwan. Het bedrijf viert dit jaar zijn vijftigjarig bestaan en heeft meer dan 5.000 medewerkers. Naast vruchtensap produceert het ook nog melk, noedels, brood, gezondheidsproducten en andere levensmiddelen, die wereldwijd worden verkocht.

In het kader van de uitbreiding van de bottelarij was het levensmiddelenbedrijf op zoek naar betrouwbare meet- en regeltechniek. Tijdens het bottelen bereiken de vruchtensapflessen namelijk een temperatuur van 70 tot 80°C. Vervolgens moeten ze weer tot omgevingstemperatuur worden afgekoeld en hun oppervlakte moet worden gedesinfecteerd. Vanwege de sinds lange tijd bestaande zakenrelatie koos men bij de bewaking van de vereiste waterparameters voor de betrouwbare kwaliteitsproducten van ProMinent.

Kerngegevens

  • Betrouwbare bewaking en aansturing van waterparameters voor de desinfectie en koeling van pet- en glasflessen met behulp van een regelcircuit
  • Continue meting van chloor en gelijktijdige registratie van de pH-waarde
  • Gebruik van krachtige sensoren in vervuild water, bij hoge temperaturen van max. 80°C en in pH-bereiken van max. 9,5 pH

Slimme sensoren voor uitdagende taken

Na het bottelen doorloopt de met sap gevulde fles twee verdere processtappen: in de eerste stap worden de flessen met een 45°C warme koel- en desinfectieoplossing besproeid, in de tweede stap volgt een oplossing van 32°C. Het versproeide koel- en desinfectiewater wordt opgevangen en naar een opslagtank geleid waar voor hergebruik nieuw chloor wordt toegevoegd.

Om te waarborgen dat hierbij alle vereiste waterparameters worden nageleefd, maakt de levensmiddelenproducent gebruik van de volgende ProMinent-producten: twee regelaars dialog DACa met één kanaal naar de chloormeting en één kanaal naar de registratie van de pH-waarde; temperatuurgecompenseerde chloorsensoren van het type DULCOTEST® CBR1-mA voor het gebruik in vervuild water en bij hoge pH-waarden van max. 9,5 pH; pH-sensoren van het type PHER-112 SE voor het gebruik bij hoge temperaturen van max. 80°C en drukken van max. 6 bar. Ook het toegepaste chloor wordt met behulp van ProMinent-pompen nauwkeurig gedoseerd.

Flessen gekoeld, flessen gereinigd

Met de tweekanaalsregelaar dialog DACa en de robuuste sensoren van ProMinent is de optimale desinfectie en koeling van de flessen op ieder moment gewaarborgd. Inmiddels gebruikt Uni-President Enterprises Corp. in zijn bottelarijen 70 van deze meet- en regelsystemen. De systemen kunnen bovendien aan een PLC-besturing worden aangesloten en kunnen op die manier vanuit een controlekamer centraal worden geregeld. Kortom: een uitermate hygiënische en effectieve oplossing!

  • Optimale desinfectie en koeling van de flessen
  • Betrouwbare sturing en regeling van de chloorconcentratie
  • Continue bewaking en correctie van de pH-waarde
  • Eenvoudige montage en integratie in bestaande installaties

Gebruikte producten - Van heet naar koud – geregelde flessenkoeling

Neem contact met ons op

John van der Westen

Directeur, ProMinent Verder B.V.

»Mijn team en ik staan op ieder moment voor u klaar. Stuur ons gerust uw aanvraag.«

+31 30 677 92 80  Stel uw vraag   

Formulier sluiten

Uw vraag

Persoonlijke informatie


meer producten +
Bijlage Maximale bestandsgrootte 10 MB.
Uploaden volgend bestand

Persoonlijke informatie


Controleer alle gegevens en vul de verplichte velden in.
*Verplichte velden

Controleren en versturen


Persoonlijke informatie:
Aanspreektitel
Titel
Achternaam  
Voornaam  
Bedrijf
Klantnummer
E-mailadres
Telefoonnummer
Straat
Huisnummer
Plaats  
Land
Mij terugbellen Ja

Stap terug

Meer praktijkvoorbeelden voor deze branche

1 2 3 4 5

ProMinent Newsletter - customized to your industry. Register now .