Duitse knowhow – in China altijd gewild
Bier in China gebrouwen, in de USA geconsumeerd – en voor de tankreiniging wordt desinfectietechniek uit Duitsland gebruikt. DULCO®Lyt 400 vervangt daarbij perazijnzuur, wat de bedrijfskosten aanzienlijk reduceert en tegen corrosie beschermt.
Tsingtao-bier – de Chinese exporthit
De Tsingtao Brewery Group staat op nummer zes van de top tien van de internationale bierproducenten (stand 2014). Met een jaarproductie van ca. 78 miljoen hectoliter uit 60 brouwerijen in heel China is het de op een na grootste brouwerijgroep van het land. Sinds 1954 wordt Tsingtao bier met succes geëxporteerd, sinds 1972 ook naar de USA. Tegenwoordig is het het meest verkochte Chinese bier op de Amerikaanse markt en een van de toonaangevende exportartikelen uit het 'Rijk van het Midden'.
Een dochtermaatschappij van de groep, de Shenzhen Tsingtao brouwerij, in het zuidoosten van het land produceert jaarlijks ca. 400.000 hectoliter puur tapbier. Tot op heden desinfecteerde de onderneming haar tanks met perazijnzuur. Maar naast de indringende geur vereist de sterk geconcentreerde chemische stof speciale gebruiksvoorschriften en dit desinfectiemiddel is duur. Daarom zocht de brouwerij naar een technische oplossing die optimaal desinfecteert, geen corrosie veroorzaakt en de bedrijfskosten in hun totaliteit aanzienlijk vermindert.
Kerngegevens:
- Een jaarlijkse productie van 400.000 hectoliter
- Dure tankreiniging met corrosief werkend perazijnzuur moet vervangen worden
- Integratie van de nieuwe, desinfecterende oplossing in de bestaande installatie
DulcoLyt 400 – de slimme, desinfecterende oplossing
De Chinese vestiging van ProMinent, ProMinent Trading Ltd., stelde de brouwerij voor om de desinfectie van de tanks met een perazijnzuur van 16% door een elektrolyse-installatie
DULCO®Lyse
te vervangen. Als intelligente verdere ontwikkeling van de ECA-technologie genereert de installatie op goedkope wijze ter plekke uit water, keukenzout en stroom het uiterst werkzame desinfectiemiddel
DULCO®Lyt 400
. Deze lichte hypochloorzuuroplossing desinfecteert op betrouwbare wijze en vertoont ook onder wisselende omstandigheden een gelijkblijvende kwaliteit met een vrij beschikbaar chloorgehalte van constant 400 ppm.
Sinds juni 2014 genereert de Shenzhen Tsingtao-brouwerij dus 2.000 liter ECA-water met een concentratie van 400 ppm en 6.000 liter water bij normale temperaturen ca. 8.000 liter ECA-water met een concentratie van 80 ppm. In een nauwkeurig gesynchroniseerd proces van in totaal bijna 2,5 uur worden de fermentor, de opslagtank het pijpleidingsysteem nu met water gespoeld, dan met loog en zuur gereinigd en vervolgens met ECA-water optimaal gedesinfecteerd.
Kostenbesparing – het doel bereikt
Het vervangen van het perazijnzuur van 16% door een tegen een voordelige prijs vervaardigde
DULCO®Lyt 400
door middel van een moderne elektrolyse-installatie was de investering waard – en de desinfecterende werking is constant gebleven. In tegenstelling tot vergelijkbare installaties die deels slechts rond de vijf procent van het zout omzetten, verwerkt de
DULCO®Lyse
tot 85%. Bovendien ligt het zeer geringe chloridegehalte van
DULCO®Lyt 400
duidelijk onder vergelijkbare procedures, die vaak meer dan 20 keer zo veel chloride bevatten. Daardoor wordt corrosie op betrouwbare wijze voorkomen.
Met deze alternatieve desinfectieprocedures worden de bedrijfskosten in de eerste plaats aanzienlijk gereduceerd door het wegvallen van het dure perazijnzuur. In de beschreven toepassing is er voor de Shenzhen Tsingtao-brouwerij sprake van jaarlijkse besparingen van maximaal 590.000 Yuán (ca. 80.000 euro). Daarom werden in andere brouwerijen van de onderneming de volgende
DULCO®Lyse
-installaties al geïnstalleerd. Nou, proost!
Neem contact met ons op
»Ons team staat op elk moment voor je klaar! Stuur ons gerust een aanvraag.«