Zoeksuggesties

Waterkwaliteit in de gascentrale: altijd de passende pomp

Waterkwaliteit in de moderne gascentrale

In 2011 werd op het industrieterrein Mittelsbüren met de bouw van de energiecentrale Gemeinschaftskraftwerk Bremen begonnen. Met het hier verbrande aardgas worden een gas- en een stoomturbine aangedreven, vandaar de term stoom- en gas- of STEG-centrale. Weliswaar is aardgas als fossiele brandstof niet ideaal maar dit centraletype is flexibel en heeft dankzij de dubbele energiebenutting een uitstekend rendement van 58 procent – en kan daarom met zijn 400 megawatt een bijdrage leveren aan een stroomvoorziening met zo laag mogelijke CO2-emissies. Deze centrale heeft drie watercircuits: een voor de stoomproductie en twee koelcircuits waarvan er één open is en water uit de Wezer gebruikt. Doseerinstallaties voorzien deze circuits van additieven om de gedefinieerde waterkwaliteit te garanderen die in Duitsland in speciale voorschriften wordt geregeld.

Kerngegevens

  • Garanderen van de waterkwaliteit in drie circuits: 2x koelwater, 1x ketelvoedingswater
  • Drie individueel ontworpen ProMinent-doseerstations met buizen, tanks en meet- en regeltechniek
  • Gebruikte pomptypes: motor-membraandoseerpomp Sigma, hydraulische membraandoseerpomp Hydro, plunjerdoseerpomp Meta, excenter-schroefpomp Spectra, magneetmembraandoseerpomp delta®
  • Handmatig bedrijf via PLC of automatisch bedrijf via controlepunt mogelijk

Zestien pompen, drie doseerstations, één doel

Het Spaanse bedrijf Grupo Cobra, dat onderdeel van een bouwconsortium is, koos voor de Duitse fabrikant ProMinent. Deze is met de normen uitstekend bekend en zorgt ervoor dat alle producten conform zijn. Zo werden in de herfst van 2013 drie individueel ontworpen ProMinent-doseerstations geïnstalleerd met in totaal 16 doseerpompen uit 5 verschillende series, compleet met buizen, tanks en meet- en regeltechniek. De stations doseren corrosiebeschermingsmiddelen, ketelsteen-inhibitoren (met name in het open koelwatercircuit), natriumhypochloriet voor de desinfectie en ammoniak voor de pH-regeling.

Doorslaggevend voor de keuze van de pompen in de verschillende doseerstations waren de bedrijfsgegevens, met name de bedrijfsdruk. De besturing van de installatie gebeurt handmatig via een programmeerbare logische besturing of automatisch via het controlepunt.

Volledige rechtszekerheid dankzij totaalontzorging

  • Betrouwbare naleving van Duitse normen zoals TRD 611 of VGB-richtlijnen
  • Comfort voor de klant: individuele planning en aansluitklare uitvoering inclusief inbedrijfstelling en gebruikerstraining door ProMinent
  • Hogere opwekkingscapaciteit en langere levensduur van de geïnstalleerde systemen dankzij ProMinent-techniek
  • Verschillende doseertaken in één doseerstation – en voor iedere taak de juiste ProMinent-doseerpomp
  • Contactpersoon voor Cobra op locatie

Gebruikte producten - Waterkwaliteit in de gascentrale: altijd de passende pomp

1 2

Neem contact met ons op

John van der Westen

Directeur, ProMinent Verder B.V.

»Mijn team en ik staan op ieder moment voor u klaar. Stuur ons gerust uw aanvraag.«

+31 30 677 92 80  Stel uw vraag   

Meer praktijkvoorbeelden voor deze branche

1 2

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren