Zoeksuggesties

Leuna: oude traditie, moderne techniek

Rond 1000 jaar lang was Leuna een dorp langs de Saale dat zich nauwelijks van andere dorpen onderscheidde. Tegenwoordig staat de naam allang voor toonaangevende chemie-industrie. Wat veel mensen niet weten: hier is een comfortabel uitgeruste locatie met de modernste techniek ontstaan.

Bijna 100 jaar traditie

Het fundament voor deze ontwikkeling werd in 1917 gelegd met de opening van een BASF-fabriek voor ammoniaksynthese; later kwamen de methanolproductie en de olie-industrie erbij. Deze laatste was ook in de DDR een belangrijke branche. Na de val van de muur werd de fabriek "VEB Leuna-Werke Walter Ulbricht" in kleinere bedrijven opgesplitst. Tegenwoordig is Leuna een moderne vestigingsplaats voor de chemische industrie. De infrastructuur voor alle bedrijven wordt beheerd door InfraLeuna GmbH – van energiecentrales, watervoorziening en weg- en spoorvervoer tot brandweer en vastgoedservice. In deze comfortabele omgeving hebben zich tal van bedrijven gevestigd, ook bedrijven die hun buren van de nodige chemicaliën voorzien. Een van deze toeleveranciers werkt met fosforzuur, zwavelzuur en kaliumhydroxide en zoekt een oplossing om deze agressieve vloeistoffen veilig te doseren.

Kerngegevens

  • Doseren van fosforzuur, zwavelzuur, kaliumhydroxide
  • ProMinent-doseerinstallatie met 4 membraandoseerpompen Orlita® MfS 80/30
  • 7-100 liter/h bij max. 180 bar tegendruk
  • Pompbesturing via PROFIBUS®-aansluiting aan de centrale controle-eenheid

Veiligheid is troef

Het bedrijf koos voor een doseerinstallatie van ProMinent met vier membraandoseerpompen uit de serie Orlita® MfS 80/30. De pompen transporteren per uur tussen 7 en 100 liter bij tegendrukken tot max. 180 bar. Manometers bewaken de tegendruk permanent – als die te hoog wordt, zorgen veiligheidsventielen voor de nodige drukreductie. Een andere veiligheidsvoorziening is de dubbelmembraan die de kant die met het medium in contact komt, hermetisch afsluit. Het toerental van de pompen wordt naar behoefte gestuurd met een frequentieomvormer van het type Micromaster 440 die op zijn beurt via PROFIBUS® met de centrale controle-eenheid is verbonden. Andere pluspunten zijn de uitermate hoge doseernauwkeurigheid van ± 0,5% en de onderhoudsarme werking. Leuna is nou eenmaal tot in het kleinste detail een locatie met de modernste techniek.

Eén oplossing – veel voordelen

  • Drukbewaking en veiligheidsmembraan waarborgen de veiligheid bij het doseren van agressieve chemicaliën
  • Betrouwbare kwaliteit dankzij uitstekende doseernauwkeurigheid van ± 0,5%
  • Zuinige en onderhoudsarme werking
  • Automatische aansturing naar behoefte zonder dat de bediener in hoeft te grijpen
  • Moderne productiemogelijkheden dankzij PROFIBUS®-verbinding

Gebruikte producten - Leuna: oude traditie, moderne techniek

Neem contact met ons op

John van der Westen

Directeur, ProMinent Verder B.V.

»Mijn team en ik staan op ieder moment voor u klaar. Stuur ons gerust uw aanvraag.«

+31 30 677 92 80  Aanvraag versturen   

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren