Zoeksuggesties

Behandeling van putwater voor de ethanolproductie

De binnenkort grootste productielocatie van ethanol in Europa heeft voor meerdere processen verschillende waterkwaliteiten nodig. Deze klus wordt geklaard door middel van een sleutelklaar behandelingssysteem met installaties voor omgekeerde osmose en onthardingsinstallaties van ProMinent.

Mais wordt ethanol

In Dunaföldvár, ten zuiden van de Hongaarse hoofdstad Boedapest, verwerkt het bedrijf

Pannonia Ethanol Zrt. momenteel jaarlijks rond 650.000 ton mais voor de productie van tot maar liefst 280 miljoen liter ethanol. Na de uitbreidingsfase in 2015 wordt de fabriek de grootste Europese ethanolproducent met een productievolume van max. 450 liter ethanol.

Voor de reeds bestaande productie moeten dagelijks 3.000 kubieke meter putwater voor het gebruik in diverse processen worden behandeld: ruim 60% wordt voor koelprocessen gebruikt, 20% voor het eigenlijke productieproces en nog eens 13% is nodig voor de stoomproductie. Daarom plande Pannonia Ethanol tijdens de nieuwbouwfase in 2010 ook de installatie van een sleutelklaar waterbehandelingssysteem dat deze verschillende waterkwaliteiten zou kunnen realiseren.

Kerngegevens:

  • Voorziening van 60 m3/h onbehandeld water uit vier putten (tot 2014)
  • Capaciteit van het waterbehandelingssysteem: 3.000 m3 per dag (120 m3/h)
  • Gebruik van het behandelde water voor koelprocessen, voor het productieproces en voor de stoomproductie
  • Toepassing van vier filters voor de ijzer-, en mangaanverwijdering, twee installaties voor omgekeerde osmose Dulcosmose® voor de ontzilting en een DMEa Triplex-onthardingsinstallatie voor de verlaging van de hardheid van het putwater

Waterbehandeling in optima forma

Vanwege de uitgebreide keuze en de overtuigende sleutelklare oplossing, die ook de installatie, inbedrijfstelling en het onderhoud en de aftersales omvatte, werd ProMinent Hongarije na een selectieproces in verschillende fasen het project gegund.

De leveringsomvang bestaat uit de volgende hoofdcomponenten: vier volledige doseersystemen met magneetdoseerpompen gamma/ L voor het gebruik van de chemicaliën voor de desinfectie en vooroxidatie; vier filters voor de ijzer- en mangaanverwijdering; een proceswatertank; twee installaties voor omgekeerde osmose Dulcosmose® voor de ontzilting; een DMEa Triplex-onthardingsinstallatie. De finale chemische behandeling voor de productie van suppletiewater voor de stoomproductie en van water voor het koelcircuit wordt met acht doseersystemen uitgevoerd die met gamma/ L-pompen zijn uitgerust en met meetstations worden gecombineerd.

24 uur per dag betrouwbare watervoorziening

De projectafwikkeling van de presentatie van het aanbod tot de inbedrijfstelling duurde rond twee maanden. Sinds 2011 produceert het bij Pannonia Ethanol sleutelklaar geïnstalleerde waterbehandelingssysteem betrouwbaar en veilig het benodigde water voor de verschillende processen in een blijvend hoge kwaliteit. Het volledige systeem wordt volautomatisch gestuurd en bewaakt, wat het gebruik aanzienlijk vergemakkelijkt. Op de basis van een onderhoudscontract garandeert ProMinent Hongarije bovendien de permanente beschikbaarheid en feilloze werking van de installatie – 24 uur per dag.

Na de succesvolle projectuitvoering in de nieuwbouwfase kreeg ProMinent in 2014 ook de opdracht voor de waterbehandeling voor de uitbreidingsfase. In het kader daarvan moesten twee extra putten in gebruik worden genomen. Daarbij kwamen nog eens vier filters, een installatie voor omgekeerde osmose en de uitrusting voor de verhoging van de onthardingscapaciteit naar max. 25 m3/h en de verhoging van de totaalcapaciteit voor de waterbehandeling naar 4.500 m3 per dag.

»Het was zeer prettig om met zo'n professioneel team samen te werken dat de focus altijd op de klant en zijn eisen legt. Daaruit heeft zich snel een uitstekende arbeidsverhouding ontwikkeld met het resultaat dat de plannings- en de installatiefase op rolletjes liepen. We zijn buitengewoon tevreden en zien het duurzame partnerschap met ProMinent op het gebied van waterbehandeling positief tegemoet.« -  Zoltán Reng, CEO van Pannonia Ethanol Zrt.

Neem contact met ons op

John van der Westen

Directeur, ProMinent Verder B.V.

»Mijn team en ik staan op ieder moment voor u klaar. Stuur ons gerust uw aanvraag.«

+31 30 677 92 80  Stel uw vraag   

Formulier sluiten

Uw vraag

Persoonlijke informatie


meer producten +
Bijlage Maximale bestandsgrootte 10 MB.
Uploaden volgend bestand

Persoonlijke informatie


Controleer alle gegevens en vul de verplichte velden in.
*Verplichte velden

Controleren en versturen


Persoonlijke informatie:
Aanspreektitel
Titel
Achternaam  
Voornaam  
Bedrijf
Klantnummer
E-mailadres
Telefoonnummer
Straat
Huisnummer
Plaats  
Land
Mij terugbellen Ja

Stap terug

Meer praktijkvoorbeelden voor deze branche

ProMinent Newsletter - customized to your industry. Register now .