Zoeksuggesties

ProMinent schenkt een beeldhouwwerk voor de Wieblinger rotonde (Heidelberg, Germany)

In de wijk Wieblingen siert een nieuw kunstwerk op de rotonde van de rondweg. De sculptuur 'Infinity Curve', een werk van de internationaal erkende kunstenaar Chen Wenqin, werd door ProMinent aan de stad Heidelberg geschonken ter ere van het 50-jarige jubileum van het bedrijf.

ProMinent, met name de oprichter ervan, prof. dr. H.C. Viktor Dulger (* 18.12.1935; † 21.03.2016) en zijn echtgenote, hadden de stad Heidelberg al verschillende kunstwerken van nationaal en internationaal bekende kunstenaars geschonken. Deze werden op verschillende plaatsen opgesteld.

Geen toeval, dat prof.dr. H.C. Viktor Dulger naar aanleiding van het 50-jarige jubileum juist deze rotonde koos voor het plaatsen van de sculptuur van de Chinese kunstenaar Chen Wenqin. Chen Wenqin geldt als een van de interessantste sculpturisten uit het Rijk van het Midden.

De sculptuur impliceert de internationale ingesteldheid die ruimte voor fantasie en innovatieve gedachten laat. De standplaats ervan - de rotonde van de rondweg van Wieblingen – geeft de verbondenheid weer met Heidelberg, de centrale vestigingsplaats van de wereldwijd opererende ProMinent-groep. Zijn verbondenheid met China verduidelijkt de keuze van de kunstenaar.

Andere maatschappelijke projecten

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren