Zoeksuggesties
NIEUW

Het water is haar element – ProMinent ondersteunt zwemster Sarah Köhler

Sarah Köhler heerst op de vrije slag. Op haar favoriete zwemdiscipline verbrak de Heidelbergse record op record. Haar ambitie en haar wilskracht zijn indrukwekkend. Goud en zilver behaalde ze al eens op de Europese kampioenschappen, maar haar grote doel is deelname aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

ProMinent ondersteunt jonge, regionale talenten. Logisch dus, dat de keuze viel op de 25-jarige Sarah Köhler, aangezien zij met Prominent een ware passie voor water deelt. Wereldwijd zwom de jonge zwemster al vele titels en records bij elkaar. In december 2017 behaalde ze nog goud en zilver op de Europese kampioenschappen in Kopenhagen. Daarbij doorbrak zij als eerste Duitse zwemster ooit de magische vierminutengrens. Op dit succes volgde in april 2018 een Duits nationaal record op de 1500 m vrije slag in Stockholm. Sarah Köhler werd geboren in Frankfurt en trok in 2012 naar Heidelberg om daar te studeren en om gebruik te maken van de trainingsfaciliteiten van het Olympisch centrum. Ondanks de verhuizing is ze de zwemvereniging van het geboorteplaats, de SG Frankfurt, altijd trouw gebleven.

Dromen van Olympus

Sporters moeten zich doelen stellen. Voor Sarah Köhler is het doel de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Daar wil zij haar grote droom, het behalen van een Olympische medaille, waarmaken. Voor dat doel traint zij nu tot tienmaal per week. Jezelf continu verder ontwikkelen en jezelf steeds blijven uitdagen om zo tot topprestaties te komen – dat weten wij te waarderen bij ProMinent; want dat is ook precies wat ons drijft.

Rugdekking door sponsoring

Omdat sporters bijna altijd de kosten voor wedstrijden en reizen zelf moeten opbrengen, kan sponsoring hen een zware last van de schouders nemen. Sinds oktober 2017 ondersteunen wij Sarah Köhler, zodat zij zich volledig op het zwemmen kan concentreren – en op haar rechtenstudie aan de universiteit van Heidelberg, die zij er “nog even bij” doet.

Water is haar element

Dagelijks traint Sarah Köhler meerdere uren. Wanneer je zoveel uren doorbrengt in het zwembad, leer je een goede waterkwaliteit te waarderen. ProMinent ontwikkelt innovatieve oplossingen voor de waterbehandeling in zwembaden. Een beter uitgangspunt voor een sponsorsamenwerking is nauwelijks denkbaar. Ons doel is het, zwemmers, badgasten en wellnessliefhebbers te laten genieters van een optimale waterkwaliteit. Een verantwoordelijke taak, die ProMinent als aanbieder van complete oplossingen voor de waterbehandeling graag op zich neemt, en waarmee ook Sarah Köhler haar voordeel doet.

Andere maatschappelijke projecten

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren