Zoeksuggesties

Koele verfrissing bij het zwembad in Basel

Het is in Basel al jarenlang in de mode om in de Rijn te zwemmen, maar niet iedereen houdt daarvan. In een eigen zwembad in de tuin kan snel en kostenefficiënt onberispelijk zwembadwater worden gemaakt, namelijk met het compacte doseersysteem DULCODOS® Pool.

Nieuwbouwproject voor zwembad in tuin

Vlakbij het drielandenpunt van Zwitserland, Duitsland en Frankrijk ligt aan beide oevers van de Rijn de op twee na grootste stad van Zwitserland: het levendige Basel. In deze stad wordt eenmaal per jaar door de Zwitserse maatschappij tot redding van drenkelingen het zwemmen in de Rijn georganiseerd. Maar hoewel dankzij nauwlettende controle de waterkwaliteit van deze rivier ondertussen weer als goed kan worden bestempeld, geeft menig Zwitser toch de voorkeur aan een duik in het eigen zwembad.

Dit besloot ook een particulier uit de omgeving van Basel toen hij een nieuw ontwerp voor zijn tuin maakte. De planning en installatie werden uitgevoerd door een bedrijf dat is gespecialiseerd in zwembadbouw en -techniek, Delta Pool in Biel-Benken, zo'n 20 minuten rijden van het stadscentrum van Basel. Vader Rolf en zoon Guy Kleiber van dit bedrijf plannen, bouwen, saneren en onderhouden nu al sinds meer dan 20 jaar particuliere zwembaden en wellness-installaties. Altijd met het motto: hoe groot of klein een zwembad ook is, het totale concept moet kloppen.

Kerngegevens

  • Nieuwbouw van een particulier zwembad van 9 x 3,5 m in een bestaande tuin
  • Totaaloplossing DULCODOS® Pool Comfort voor veilige desinfectie
  • Vlotte projectafwikkeling en snelle installatie

Kostenefficiënte techniek voor kleine zwembaden

Een volautomatisch doseersysteem uit de productlijn DULCODOS® Pool, die ProMinent speciaal ontwierp voor eenvoudige en snelle inzet in particuliere en publieke zwembaden, is de ideale oplossing voor deze taak. Rolf Kleiber is zeer enthousiast over deze voorgemonteerde complete oplossing die verkrijgbaar is in vier verschillende uitvoeringen. Hij heeft hiervan al meerdere exemplaren met succes geïnstalleerd en kon daarom probleemloos met zijn klant een bestaande zwembadinstallatie in de buurt van Basel bezoeken.

Vervolgens begon de planning voor de inbouw van het nieuwe 9 x 3,5 m grote zwembad in de tuin. Het volledige project tot en met de ingebruikname werd in 2016 binnen drie maanden afgewikkeld, waarbij de bouw van het zwembad bijna anderhalve maand duurde. Ook het aansluitklare meet-, regel- en doseersysteem DULCODOS® Pool Comfort met de slangpomp DULCO® flex DF4a voor het doseren van het vlokmiddel werd door Delta Pool in een handomdraai ingebouwd.

Kristalhelder water, comfortabele regeling

De moderne tweekanaalsregelaar DULCOMETER® diaLog DACa bewaakt volautomatisch de constante naleving van wettelijk voorgeschreven hygiëneparameters als pH-waarde en chloor. DULCODOS® Pool Comfort doseert het desinfectiemiddel heel nauwkeurig en zorgt voor een uitstekende waterkwaliteit met minimaal gebruik van chemicaliën. De installatie is aangesloten op het internet en stelt de Zwitserse eigenaar in staat op eenvoudige wijze zijn zwembad online en van op afstand te bewaken.

Het geïnstalleerde doseersysteem DULCODOS® Pool Comfort toont aan dat het behandelen van zwembadwater bij kleinere zwembaden net zo efficiënt en betrouwbaar kan zijn als bij publieke baden. Daarnaast laat het zien dat deze totaaloplossing ook nog eens kostenefficiënt en milieuvriendelijk is.

  • DULCODOS® Pool Comfort , voor kostenefficiënte waterbehandeling van particuliere zwembaden
  • Optimale waterkwaliteit dankzij nauwkeurige dosering van desinfectie- en vlokmiddelen
  • Veilige werking en gemakkelijk te bewaken via internet

»Mijn klant is bijzonder tevreden. De installatie vergt nauwelijks extra werk en hij kan optimaal genieten van het zwembad in zijn eigen tuin. De DULCODOS® zwembadproducten zijn praktijkgerichte totaaloplossingen, die snel en eenvoudig zijn te monteren en installeren. Naast de factor tijd, hebben de uiterst professionele samenstelling en de nauwkeurig op elkaar afgestemde componenten de doorslag gegeven. De doseersystemen zijn compact, maar niet overdreven volgepakt, wat van groot voordeel is bij het onderhoud. Daarnaast is de ondersteuning door ProMinent altijd perfect.« -  Rolf Kleiber, eigenaar van de firma Delta Pool

Gebruikte producten - Koele verfrissing bij het zwembad in Basel

Neem contact met ons op

John van der Westen

Directeur, ProMinent Verder B.V.

»Mijn team en ik staan op ieder moment voor u klaar. Stuur ons gerust uw aanvraag.«

+31 30 677 92 80  Aanvraag versturen   

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren