Zoeksuggesties

Fraaier baden in je eigen zwembad

De droom van een eigen zwembad is tegenwoordig op eenvoudige en economische wijze realiseerbaar. In een eigen bad in het schilderachtige Lörrach zorgt het doseersysteem DULCODOS® Pool Comfort voor badplezier in kristalhelder water.

Zomer, zon, zwembad

De districtshoofdstad Lörrach met haar ca. 49.000 inwoners is een geliefd cultureel en economisch centrum in het drielandenpunt Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Je kunt het beste in je eigen zwembad genieten van het uitgesproken milde klimaat van de regio met jaarlijks ruim 1.700 zonuren. Precies dat was een Lörracher zakenman van plan, toen hij op zijn op een berghelling gelegen grondstuk niet alleen een nieuw huis, maar ook een zwembad voorzag. Eerder had hij al ervaring opgedaan met de werking van een klein zwembad. Nu moest een hoogwaardig zwembad met een stevige constructie en moderne techniek de vrijetijdsbesteding verrijken – uitgaande van een redelijke prijs-prestatieverhouding.

Kerngegevens

  • Eigen bad van 3,8 x 14,5 m, gelegen op een helling
  • Gemakkelijk te bedienen doseersysteem voor volautomatische waterbehandeling
  • Economisch in gebruikdankzij een goede prijs-prestatieverhouding

Samenwerking met lokale competentie

Als competente partner voor de realisatie koos de particulier opnieuw voor het handwerkbedrijf Süd-West-Pool GdbR uit het naburige Weil am Rhein. Het familiebedrijf is al tientallen jaren gespecialiseerd in de bouw evenals het herstel en onderhoud van particuliere binnen- en buitenzwembaden.

In het voorjaar van 2015 werd het nieuwe zwembad van 3,8 x 14,5 m aangelegd. De met tegels beklede betonnen schaal is als optisch aantrekkelijk overloopbad ontworpen, de ligging tegen de helling veroorzaakte geen problemen. Voor de waterbehandeling raadde Süd-West-Pool GdbR een voorgemonteerd doseersysteem DULCODOS® Pool Comfort van ProMinent aan. Het bestaat uit een tweekanaalsregelaar DULCOMETER® diaLog DACa , twee slangpompen DULCO®flex DF2a en de vereiste sensoren en houders voor de benodigde chemicaliën. Bovendien wordt de effectiviteit van het zwembadfilter verhoogd door een geïntegreerde doseerinrichting voor vlokmiddel.

Comfort en efficiëntie als gewenst

De inbouw van de DULCODOS® Pool Comfort was kinderlijk eenvoudig en duurde maar een dag. Het complete systeem bewaakt volautomatisch en constant de wettelijk voorgeschreven hygiëneparameters zoals pH-waarde en chloor. Het doseert precies en zorgt daarmee voor een uitstekende waterkwaliteit in combinatie met minimaal gebruik van chemicaliën. Bovendien werden voor de documentatie van de correcte werking alle waterparameters op een SD-geheugenkaart vastgelegd.

De tevreden particulier uit Lörrach heeft zijn droom over een eigen zwembad in de tuin gerealiseerd. Met uitzicht op het prachtige Lörrach kan hij nu onbekommerd in het kristalheldere water relaxen en volledig op zijn volautomatische waterzuiveringssysteem vertrouwen.

  • DULCODOS® Pool Comfort voor een zuinige waterbehandeling in een eigen bad
  • Veilige en betrouwbare werking in combinatie met een minimaal gebruik van chemicaliën
  • Optimale waterkwaliteit dankzij volautomatische monitoring en regeling

»Onze klant was op zoek naar een kwaliteitszwembad, dat niet veel werk vraagt en dat betaalbaar is in het gebruik. Een van de systemen die volledig aan deze eisen voldeed, is het betrouwbare doseersysteem DULCODOS® Pool Comfort. Wij werken al vele jaren samen met ProMinent. Hun buitendienstmedewerkers bieden een uitstekende ondersteuning, ze komen met constructieve oplossingen en bij eventuele problemen leveren ze snelle service.« -  Mike Schultheiß, bedrijfsleider en zoon van de oprichter van Süd-West-Pool GdbR

Gebruikte producten - Fraaier baden in je eigen zwembad

Neem contact met ons op

John van der Westen

Directeur, ProMinent Verder B.V.

»Mijn team en ik staan op ieder moment voor u klaar. Stuur ons gerust uw aanvraag.«

+31 30 677 92 80  Aanvraag versturen   

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren