Zoeksuggesties

Steviger plakken met ProMinent

Voor het blote oog lijkt glas mooi glad. Onder de microscoop lijkt een glasplaat echter op een maanlandschap. En als iets op zo'n plaat stevig moet worden vastgeplakt, is het zinvol om de 'dalen' van tevoren te vullen.

Eerst vullen dan plakken

Waarom moeizaam met de hand werken als de machine een taak sneller en met gelijk blijvende kwaliteit kan volbrengen? Dat dacht in 2013 ook een glasverwerker uit Thüringen en nam contact op met ProMinent. Ter plekke voerden medewerkers van ProMinent en de glasverwerker tests uit en vonden de passende oplossing. Waar ging het om? Het bedrijf voegt ruiten met dubbelzijdig plakband samen tot gelaagd glas. Voordat het plakband echter op de ruit kan worden aangebracht, moet de oppervlakte daarvan eerst worden voorbereid. Hiervoor wordt het glas met een zogeheten 'filler' behandeld die de microscopisch kleine kuiltjes vult. Zo wordt de oppervlakte volkomen glad en het plakband blijft stevig zitten. Het bedrijf wilde deze filler niet meer handmatig maar machinaal aanbrengen.

Kerngegevens

  • Verlijming van ruiten met dubbelzijdig plakband
  • Voor de optimalisering van de oppervlakte wordt vooraf een 'filler' aangebracht
  • Magneetdoseerpomp delta 0730
  • Laag doseervolume
  • Filler wordt ononderbroken langs de glasplaat aangebracht

De pomp met de lange adem

Een trolley rijdt aan alle vier de kanten langs de glasplaat heen. Op de trolley bevindt zich een doseerpomp die continu een fijne laag filler op de plaat aanbrengt. Wanneer een hoek wordt bereikt, wordt het doseerproces even onderbroken, de trolley draait 90 graden en de volgende kant is aan de beurt. Terwijl de trolley keert, zuigt de pomp nieuwe filler aan en is weer gereed. De ruiten verschillen van omvang maar één zijde kan maar liefst 3 meter lang zijn – ook hierop moet de filler in één doorlopende, gelijkmatige lijn worden aangebracht. Dit is de perfecte klus voor de magneetmembraandoseerpomp delta® aangezien dit model over een instelbaar slagvolume beschikt, met zeer kleine doseerhoeveelheden kan omgaan en het aangezogen medium langzaam en gelijkmatig weer kan afgeven. Andere voordelen zijn de chemische bestendigheid van het PTFE-membraan tegen de agressieve filler en de lekvrije werking.

Glasheldere voordelen: Kwaliteit en productiviteit

  • Slagvolume kan afhankelijk van de omvang van de ruit eenvoudig worden aangepast
  • Gelijkmatig aanbrengen van de filler dankzij machinegebruik
  • Hoge productiviteit
  • Lage productiekosten
  • Medewerkers staan voor complexere taken ter beschikking

Neem contact met ons op

John van der Westen

Directeur, ProMinent Verder B.V.

»Mijn team en ik staan op ieder moment voor u klaar. Stuur ons gerust uw aanvraag.«

+31 30 677 92 80  Aanvraag versturen   

Meer praktijkvoorbeelden voor deze branche

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren