Zoeksuggesties

Ready for you – Pioniersgeest uit passie

ProMinent – De deskundigen voor doseertechniek en waterbehandeling

Slimme ideeën, technische innovaties aan de ene kant, pioniersgeest en passie aan de andere: Het streven om met toonaangevende technologie iets in deze wereld te veranderen, heeft van ons een wereldwijd gerenommeerde expert voor doseertechniek en waterbehandeling gemaakt.

Daarbij ziet ons in Heidelberg gevestigd bedrijf zich niet slechts als leverancier van pompen maar als aanbieder van totaaloplossingen. Volgens het motto "Ready for you" worden onzen klanten met betrokkenheid, uitgebreide kennis en betrouwbare service ondersteund.

Toen Prof. Dr. h. c. Viktor Dulger het bedrijf in 1960 in Heidelberg oprichtte, streefde hij ernaar de technische mogelijkheden van de productie en terugwinning van drinkwater te vinden en te doorgronden. De "Chemie & Filter GmbH" vervaardigde oorspronkelijk waterfilters en producten voor de fosfaatdosering. In 1968 bereikte het bedrijf dankzij de eerste door Professor Dulger ontwikkelde elektronische magneetdoseerpomp een keerpunt: voor het nog kleine bedrijf betekende het model "ProMinent electronics", waarmee voor het eerst chemicaliën in de meest uiteenlopende processen konden worden bespaard, de doorbraak op de markt. Later zou dit product het ProMinent-concern zelfs zijn naam geven.

Innovatie uit traditie

Aan deze pioniersgeest hebben we in Heidelberg ook in de daarop volgende decennia vastgehouden. Geleidelijk aan werd ProMinent met zijn ozongeneratorinstallaties of installaties voor omgekeerde osmose ook op het gebied van de waterdesinfectie een topaanbieder. Meet- en regeltechniek vulden het portfolio aan, waarna sensoren, bijvoorbeeld voor het meten van chloor, de regelkring completeerden. Tegelijkertijd groeide het bedrijf. Zo was er reeds in 1976 een productielocatie in de VS en in 1980 een eerste vestiging in Singapore – en dit was slechts het begin. Met Tomal, een Zweedse specialist voor droogdoseerders en polymeeraanmaakstations, en de Nederlandse fabrikant van chloorelektrolyse-installaties Van den Heuvel werd in de loop van de jaren 2000 een hoge mate van deskundigheid geacquireerd.

Onder de leiding van Dr. Rainer Dulger en Prof. Dr. Andreas Dulger, de zoons van de oprichter, presenteren we ons als fabrikant van doseertechniek met een enorme productiediepte en als betrouwbare oplossingspartner voor de waterbehandeling. Samen met onze klanten vinden we oplossingen die componenten, systemen en technologieën voor de dosering en waterbehandeling zo efficiënt en toepassingsgericht mogelijk met elkaar combineren. Milieubescherming en duurzaamheid zijn daarbij centrale parameters.

Waterbehandeling en waterdesinfectie: klaar voor de 21e eeuw

Voor de waterdesinfectie – een van de grote uitdagingen van de 21e eeuw – bieden we reeds nu alles uit één hand. Daarbij gaat het niet alleen om de drinkwaterdesinfectie; ook de desinfectie van bedrijfswater en productwater in industriële toepassingen, koelwater en zwembadwater vereist innovatieve oplossingen. Voor elke branche en elk probleem vinden we doelgerichte aanbiedingen.

Het processpectrum reikt daarbij van chloordioxide en ozon, UV-licht en elektrolyse tot ultrafiltratie. We kunnen ook verschillende desinfectietechnologieën met elkaar combineren: op die manier bieden we onze klanten technologie-onafhankelijke, innovatieve systemen die veiligheid en milieubescherming verbinden met efficiëntie, duurzaamheid bij lage bedrijfskosten en bijgevolg met een hoog rendement.

ProMinent-service met meerwaarde

Ook het meest verfijnde portfolio heeft serviceverlening nodig die klanten bij de toepassing ondersteunt. Bij ProMinent reikt het aanbod van gekwalificeerde telefonische support tot technisch advies door ervaren toepassingsdeskundigen. Onze adviseurs helpen bij de planning van de installatie of bij de toepassingsspecifieke configuratie van de pompen en totaaloplossingen. Wereldwijd bieden we op de locatie van de klant een omvangrijke klantenservice. Het streven om met toonaangevende technologie iets in deze wereld te veranderen, kenmerkt ons tot op de dag van vandaag.

Neem contact met ons op

John van der Westen

Directeur, ProMinent Verder B.V.

»Mijn team en ik staan op ieder moment voor u klaar. Stuur ons gerust uw aanvraag.«

+31 30 677 92 80 

Nieuws en evenementen