Zoeksuggesties

DULCODOS compact – de gemakkelijke manier om te doseren

Juli 2023

Het modulaire doseersysteem DULCODOS compact van ProMinent GmbH is specifiek ontworpen voor herhaalbare toepassingen met uitstekende procesbetrouwbaarheid.

DULCODOS compact – de gemakkelijke manier om te doseren

DULCODOS compact – de gemakkelijke manier om te doseren Kant-en-klaar systeem voor een breed scala aan industriële processen

Het modulaire doseersysteem DULCODOS compact van ProMinent GmbH is specifiek ontworpen voor herhaalbare toepassingen met uitstekende procesbetrouwbaarheid. Het maakt nauwkeurige dosering van verschillende vloeistoffen in verschillende industriële processen mogelijk. De flexibele configuratieopties, kleine voetafdruk en eenvoudige installatie zorgen ervoor dat het doseersysteem geschikt is voor gebruik in veel industrieën.

Met de DULCODOS compact biedt het in Heidelberg gevestigde bedrijf een flexibele oplossing in het capaciteitsbereik van 50 tot 1.000 liter per uur, die zowel tijd- als kostenefficiënt is. Eén van de belangrijkste kenmerken is het verzamelen van overstromende vloeistof en de recirculatie ervan door een overloopvat. Een sifonvat met stijgbuis wordt gebruikt om ontgassende media zoals peroxiden te doseren: gasbellen die zich ophopen op de deksel van het vat worden gescheiden. De grote selectie van pijpmaterialen, afdichtingen en lijmsoorten zorgt voor een brede chemische weerstand tegen geconcentreerde zuren en sterk oxiderende vloeistoffen.

Doordacht concept

Met zijn compacte ontwerp, kleine voetafdruk van 615 x 700 mm en optioneel roestvrijstalen frame, is het doseersysteem bijzonder geschikt voor de voedings- en drankenindustrie. Elke module kan worden gebruikt als een zelfstandige toepassing of meerdere modules kunnen eenvoudig aan elkaar worden geregen voor zowel individuele als geïntegreerde functionaliteit in geautomatiseerde industriële processen. Het systeem is ook voorbereid op flexibele aansluitingen aan de aanzuigzijde, hetzij aan de voorkant of aan de zijkant. Het doseersysteem is uitgerust met hoogwaardige componenten die zijn ontworpen om procesbetrouwbaarheid te garanderen en wordt geleverd als een plug-and-play-oplossing. Het kan aan een muur worden gemonteerd of optioneel worden geleverd met een vloerstandaard. Voor extra stevigheid en stabiliteit is het frame gemaakt van milieuvriendelijk polypropyleen eco of robuust roestvrij staal – en ook hier kan de klant zelf kiezen. De skid heeft een afneembare en gebruiksvriendelijke spatscherm die de veiligheid tijdens het doseren verhoogt. Verschillende componenten, zoals aanzuighulpmiddelen, overloopvat met zuurdampafscheider, spoelfuncties en lekkagesensoren, kunnen indien nodig worden geïntegreerd. Een uitgebreide selectie Sigma doseerpompen is beschikbaar om te integreren in de DULCODOS compact . De pompen hebben een uniek meerlaags veiligheidsdiafragma met optische breukindicator. De DULCODOS compact kan in slechts vier weken geleverd worden dankzij slimme standaardisatie en eenvoudige systeemconfiguratie.

Passende producten

Neem contact met ons op

John van der Westen

Directeur, ProMinent Verder B.V.

»Mijn team en ik staan op ieder moment voor u klaar. Stuur ons gerust uw aanvraag.«

+31 30 677 92 80  Aanvraag versturen   

Nieuws en evenementen

ProMinent Nieuwsbrief - het laatste nieuws, op maat gemaakt voor u! Nu abonneren