Zoeksuggesties
Prof. dr. H.C. Viktor Dulger op 80-jarige leeftijd gestorven

Maart 2016

De oprichter van de onderneming en voorzitter van de raad van commissarissen van ProMinent GmbH, prof. dr. H.C. Viktor Dulger is op maandag 21 maart 2016, op 80-jarige leeftijd gestorven.

Met de uitvinding van een elektronische magneet-membraandoseerpomp in 1968 legde Viktor Dulger de basis om het chemicaliënverbruik in de waterbehandeling evenals in allerlei industriële processen te minimaliseren. Daarmee begon ook de internationale carrière van de onderneming. De ProMinent-ondernemingsgroep is tegenwoordig met 2.500 werknemers in 12 productievestigingen evenals 55 verkoop- en servicebedrijven een van de grotere ondernemingen in de metropoolregio Rijn-Neckar.

Maatschappelijk bewustzijn was voor prof. dr. H.C. Viktor Dulger en zijn hele familie altijd al een belangrijk thema. Zo ondersteunt de familie al tientallen jaren allerlei maatschappelijke organisaties en instellingen op het gebied van technologie en wetenschap. Maar bovendien ook verenigingen zoals veel gemeenschapsprojecten en inrichtingen, zoals het Duitse centrum voor onderzoek naar muziektherapie (sinds 1997 Viktor Dulger Institut), de universiteit van Heidelberg, stichting 600 jaar universiteit, evenals allerlei verenigingen zoals de Heidelbergse thuiszorgvereniging en sportverenigingen. De Viktor-und-Sigrid-Dulger-stichting verstrekt jaarlijks prijzen voor het beste proefschrift op het gebied van milieutechniek voor uitstekend werk van jonge wetenschappers of voor de beste afgestudeerden.

Viktor Dulgers levenswerk viel in de loop van zijn leven vaak in de prijzen: Ereprofessoraat van de hogeschool voor beroepsopleidingen in Heidelberg, Richard-Benz-medaille van de stad Heidelberg voor zijn verdienste in kunst en wetenschap. Met de Diesel-medaille in het goud eerde het Diesel-curatorium zijn uitstekende prestaties op het gebied van de doseertechniek en waterbehandeling. De Kamer van Koophandel en Industrie Rhein-Neckar verleende hem de grote medaille van verdienste in het goud met briljant voor zijn bijzondere verdiensten voor de economie van het Rijn-Neckar-gebied. Bijzondere waardering kreeg Viktor Dulger van het Federale Kruis van Verdienste, het Kruis van Verdienste eerste klas in de Orde van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland, de medaille van verdienste van de deelstaat Baden-Württemberg evenals in het buitenland honorair consul-generaal van de republiek Malta, honorair hoogleraar van de Technische Universiteit Dalian in China en als Overseas Merchant Consultant van de provincie Liaoning in China.

Video: Portret van de ondernemer 'Viktor Dulger - herinneringen'

Downloaden van het persbericht

Neem contact met ons op

John van der Westen

Directeur, ProMinent Verder B.V.

»Mijn team en ik staan op ieder moment voor u klaar. Stuur ons gerust uw aanvraag.«

+31 30 677 92 80  Stel uw vraag   

Formulier sluiten

Uw vraag

Persoonlijke informatie


Bijlage Maximum file size 10 MB
Uploaden volgend bestand

Persoonlijke informatie


Controleer alle gegevens en vul de verplichte velden in.
*Verplichte velden

Controleren en versturen


Persoonlijke informatie:
Aanspreektitel
Titel
Achternaam  
Voornaam  
Bedrijf
Klantnummer
E-mailadres
Telefoonnummer
Straat
Huisnummer
Plaats  
Land
Mij terugbellen Ja

Stap terug

Nieuws en evenementen

1 2