Zoeksuggesties
In memoriam: prof. dr. H.C. Viktor Dulger

Onderneming 21.03.2017

Op 21 maart 2016 overleed op 80-jarige leeftijd de grondlegger van onze onderneming en de voormalige voorzitter van de raad van toezicht van de ProMinent-groep, prof. dr. H.C. Viktor Dulger

Er zijn vele manieren waarop prof. dr. H.C. Viktor Dulger kan worden beschreven: Een visionair met ondernemersgeest, een pionier in de doseertechniek en een bevlogen promotor.

In zijn leven speelde het water als levensbrengend element een centrale rol. Al vroeg onderkende hij de grote betekenis die de beschikbaarheid van schoon drinkwater wereldwijd zou krijgen voor toekomstige generaties. Daarom was zijn belangrijkste doelstelling als ingenieur, de ontwikkeling van en het optimale gebruik van technische mogelijkheden voor het genereren en hergebruiken van schoon drinkwater. Zijn motto: “Wir halten Flüssiges in Bewegung, damit Neues keinen Stillstand erfährt” (wat vloeibaar is houden wij in beweging, zodat de vernieuwing nooit stilstaat) wordt door het huidige personeel zowel ervaren als een erfenis als als een stimulans.

Naast zijn passie voor technologische vernieuwing was prof. dr. H.C. Viktor Dulger vooral ook sociaal en cultureel zeer betrokken. Sinds het jaar 2000 draagt het Duits centrum voor muziektherapeutisch onderzoek in Heidelberg zijn naam: het Viktor-Dulger-Institut. Gedurende tientallen jaren financierde hij vele verschillende kunstobjecten voor de publieke ruimte, waaronder ook objecten die door internationale kunstenaars zijn gecreëerd – vele daarvan zijn ook nu nog te zien in de Rijn-Neckarregio. De onderzoeksdrang en de ondernemersgeest die prof. dr. H.C. Viktor Dulger zo typeerden, worden voortgezet in de manier waarop jonge mensen worden gestimuleerd en opgeleid in de natuurwetenschappen door de Viktor-und-Sigrid-Dulger-Stiftung.

Neem contact met ons op

John van der Westen

Directeur, ProMinent Verder B.V.

»Mijn team en ik staan op ieder moment voor u klaar. Stuur ons gerust uw aanvraag.«

+31 30 677 92 80  Stel uw vraag   

Formulier sluiten

Uw vraag

Persoonlijke informatie


Bijlage Maximum file size 10 MB
Uploaden volgend bestand

Persoonlijke informatie


Controleer alle gegevens en vul de verplichte velden in.
*Verplichte velden

Controleren en versturen


Persoonlijke informatie:
Aanspreektitel
Titel
Achternaam  
Voornaam  
Bedrijf
Klantnummer
E-mailadres
Telefoonnummer
Straat
Huisnummer
Plaats  
Land
Mij terugbellen Ja

Stap terug

Nieuws en evenementen

1 2